Gyros van kip zijn gemarineerde reepjes kipfilet (50%) samen met rauw gesneden ajuin, paprika en wortelschijfjes.
TIP: Laat de gyros eerst wat uitlekken vooralleer te bakken in een hete pan, maar gooi het sap NIET weg. Eens de gyros krokant gebakken zijn, voeg je het sap terug toe in de pan, want dit bevat nog lekkere kruiden en maakt de gyros was sappiger.
TIP: Ideaal in combinatie met pasta zoals bv. tagliatelli. Voeg aan de gyros nog een geutje culinaire room en wat gemalen kaas toe voor een smeuiig pastagerechtje.
Een kippevleugel van Brahma bestaat uit de bovenste 2 delen van de vleugel van de kip.
De vleugel van Brahma heeft een iets langere gaartijd nodig dan gewone de kippevleugel, maar hebben wel een iets vollere smaak dan de gewone braadkip.
Hier is het reeds gekruid en dus klaar om (traag) te garen in de oven (30 min op 160°C) of stoofpot. Op de BBQ kan ook, maar op een lagere temperatuur.
Onze zelfgekweekte "Brahma" kip is in tegenstelling tot de gewone hoevekip een zeer traag groeiend ras. Dit zorgt er voor dat het vlees iets "vaster" is, maar wel veel meer smaak geeft.
Een kippebout van Brahma heeft een iets vastere strucuur dan van een gewone braadkip. Het heeft dan ook een iets langere gaartijd nodig, maar is wel intenser van smaak.
Onze zelfgekweekte "Brahma" kip is in tegenstelling tot de gewone hoevekip een zeer traag groeiend ras. Dit zorgt er voor dat het vlees iets "vaster" is, maar wel veel meer smaak geeft.