Een lamsspieringkotelet ligt tussen de schouders (tussen nek en rug) van het lam. Het is meer gemarmerd dan een gewone lamskotelet waardoor het een meer uitgesproken smaak heeft.
Een lamskoteletje is afkomstig uit de rug van het lam en weegt ongeveer 80 g.
Hier is het reeds gekruid.
Het lamskroontje is het toppertje en meest gegeerde stukje vlees van het lam (en daarom zeer duur) en is afkomstig vanuit de rug.
Hier is het reeds gekruid en dus klaar voor in de pan, oven of BBQ.
Eén lamskroontje weegt ongeveer 400 g.
Een gigotsnede of lamsboutsnede is afkomstig uit de achterste bil van het lam en is ongeveer 3 cm dik. Ideaal om te bakken in de pan of op de BBQ.
Hier is deze reeds gekruid.
Eén snede weegt ongeveer 250 g.
Een schoudergebraad wordt mooi opgerold in een netje en is ideaal om traag te garen.
Een gigot, of lamsbout, komt van de achterste bil van het lam en is ideaal om traag te garen in de oven.
Hier is het been reeds verwijderd, wat het aansnijden van het vlees makkelijk maakt.
Lamsrgout is ideaal voor het bereiden van een stoofpotje.
Een gigot is verkrijgbaar vanaf 750 g.
Lamsribbetjes zijn in tegenstelling tot varkensribbetjes iets taaier van structuur, maar wel lekker van smaak in een stoofpotje.
Lamsnek is taaier dan de koteletjes en ideaal voor een stoofpotje.
Eén snede weegt ongeveer 200 g.
Het lamsgehakt bestaat uit puur lamsvlees en is te verkrijgen in veelvouden van 100 g.
hier is het REEDS GEKRUID.
hier is het NIET GEKRUID.
Een lamshamburger is een zacht gekruide hamburger met enkel lamsvlees.
Eén hamburger weegt ongeveer 125 g.
Een merguezehamburger is een pikante hamburger van enkel lamsvlees.
Een merguezeworst is een pikant worstje (hier enkel van lamsvlees).
Eén worstje weegt ongeveer 80 g.