Secreto is een stukje vlees uit de keel (secreto de papada) of uit de schouder (secreto o cruceta) van het varken met een heel mooie gemarmerde structuur. Net daardoor heeft een sappige en lekkere smaak.
Bij ons is het eerder een onbekend stukje vlees (Secreto betekent 'geheim' in het Spaans).
Rosé gebakken en relatief fijn gesneden een echte aanrader voor de BBQ of gewoon in de pan gebakken.
Het flankhaasje (ook wel bavette genaamd) van het varken is een zeer mals stukje vlees dat afkomstig is uit de flank van het varken, dicht tegen de hesp.
Het is een mager stuk dat zeer mals is, vol van smaak en ook lekker sappig blijft.
een ideaal (kleiner) alternatief voor een varkenshaasje.
Ideaal als een mooi stuk vlees voor op de BBQ, maar kan zeker ook gewoon in de pan.
Het flankhaasje (ook wel bavette genaamd) van het varken is een zeer mals stukje vlees dat afkomstig is uit de flank van het varken, dicht tegen de hesp.
Het is een mager stuk dat zeer mals is, vol van smaak en ook lekker sappig blijft.
een ideaal (kleiner) alternatief voor een varkenshaasje.
Ideaal als een mooi stuk vlees voor op de BBQ, maar kan zeker ook gewoon in de pan.
Een hammetje of varkensschenkel is het bovenste gedeelte van de achterpoot. Het is een stuk vlees dat veel smaak bevat. Het is een stuk vlees dat het beste al kokend gegaard wordt.
Een hammetje of varkensschenkel is het bovenste gedeelte van de achterpoot. Het is een stuk vlees dat veel smaak bevat. Het is een stuk vlees dat het beste al kokend gegaard wordt.
Hier is het reeds voorgegaard met een mix van kruiden waardoor het kant en klaar is om te consumeren.
Onze paté bevat naast varkensvlees ook varkenslever, ajuin, bloem en kruiden.
Je kan paté het beste ongebakken invriezen. Wanneer je hem nodig hebt dan kan je hem ontdooien en bakken in de oven op zo'n 150°C gedurende 30 (bijna doorbakken) tot 45 minuten (goed doorbakken).
Kopballetjes worden gemaakt op basis van hoofdvlees waaraan nog extra ingrediënten worden aan toegevoegd en daarna in opgeklopt ei en paneermeel worden gedraaid.
Een dikke vleesrib of buikrib is een stuk spek met het been er nog in en wordt vaak gebruikt in hutsepot of om te garen volgens het slow cooking principe (1 uur op 120°C) in de oven. Eén vleesrib weegt ongeveer 200 g.
Voor het behoud van zijn smaak en kwaliteit is het beter om droge worst niet eerst te drogen en dan in te vriezen maar vers invriezen. Eens de worst is ontdooid, droog deze in een warme goed geventileerde ruimte gedurende een weekje.
Een verse ringworst om te drogen weegt ongeveer 500 g.